Det var kjempeinspirerende å få vite hvordan man med noen enkle grep ( man må ikke forandre hele livsstilen) kan gjøre hverdagen litt sunnere, for både deg selv, mann , barn og miljø.
Egentlig er det så enkelt som å tenke back to basic, lage maten fra bunnen av, friske , sunne råvarer ( helst økologisk), lage mat slik man gjorde før de industrielle matvareprodusentene gjorde sitt inntog. Tenk bestemor, koke kraft også videre...
Før i tiden ble matvarekunnskap brakt videre til generasjonene etter, hvordan man skulle behandle maten på riktig måte. Det foregår ikke på den samme måten nå i dag tror jeg.
Vi fikk vite mye om hvordan næringsrik mat som er behandlet på riktig måte sikrer optimalt næringsopptak. Blant annet gjelder dette hvorfor det er viktig å bløtlegge nøtter og frø.( se Fleksitarianerliv om fremgangsmåten på dette).
Veldig fint å få sett hvordan det lages også, ikke i nærheten av så vanskelig som jeg trodde!!
Se forøvrig bloggen til Gry Hammer for alle oppskrifter og annen informasjon.
Vi var også så heldige å få lære hvordan man mater en surdeigsstarter. For å lage et fantastisk godt surdeigsbrød starter man nemlig med 2ss surdeigstarter, pluss vann og mel osv......
Nå har vi alle hver vår " baby" som vi skal mate en gang i uka og passe veldig godt på. Gleder meg til å bake dette fantastiske brødet. Lover å legge ut bilder på hvordan det går! Spennende blir det ihvertfall!!
Vi fikk også mange deilige smaksprøver på forskjellige smoothies, pesto, milkshake og hvordan man spirer spirer. Kjempegodt på brødskiva/knekkebrød.
Sjokoladepålegg og sjokoladekuler laget vi også! Fantastisk at noe så søtt og godt kan være så supersunt!! Herlig! Mine barn kan bare glede seg!
Tusen tusen takk til Gry for et super inspirerende, lærerikt og veldig nyttig matkurs i fleksitarianerliv!! Skulle bare ønske det varte lenger!!
Og takk til dere fantastiske damer som gjorde dagen og kvelden veldig morsom!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar