søndag 18. mars 2012

Nedtur!!

Å, det begynte så bra med surdeigsstarteren og deig som boblet og hevet seg så fint.
Hva skjedde??!!


De hevet seg ikke så mye mer etter at jeg fikk deigen over i brødformene. ( stod ca. 5 timer til heving i brødformene, skulle de hevet lenger?) Satt de inn i ovnen på høy temp. først , så hev jeg inn litt vann for å få damp, skrudde så ned temperaturen etter et par minutter.
Brødene forble flate og livløse, de hevet seg kanskje så vidt, ble ihvertfall sprekk i overflaten.
Tok de ut etter en god time, og lot de ligge lenge på benken for å sette seg.
Har jeg muligens hatt for lite mel i? Brødene ble veldig sure, kompakte og rå. Ikke godt! Æsj altså......
Jeg gir meg ikke, dette skal jeg få til!! Prøver igjen neste helg!!




2 kommentarer:

  1. Stakkar, man må gjennom et par katastrofer før man blir mester. Du er der snart:) Husk å finne ut av den surdeigskaka di.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, huff, det så utrolig bra ut helt til jeg satte de inn i ovnen!
      Prøver denne helgen også, det er kanskje vanskelig å si hva som kan ha gått galt?
      Har vært heldigere med det sunne, deilige sjokoladepålegget jeg har laget idag,namnam.......

      Slett