mandag 15. juni 2015

Surdeigsvafler

Jeg har fått meg en surdeigsstarter. Jeg har prøvd meg på å lage surdeigsbrød tidligere . Det ble ikke vellykket , så nå har jeg laget surdeigsvafler til å begynne med. Rett og slett for å få opp motivasjonen på å bruke surdeigsstarter og starte med noe enkelt.
Disse vaflene ble om mulig de beste jeg har laget, og det beste av alt ikke så mye
Romling i magen etterpå!
Magen min tåler melet bedre når det har vært vætet noen timer.
Jeg kom over en fin oppskrift fra Duggurd.no sin blogg, som jeg gikk ut i fra.
Til ca 10 plater trenger du dette:

2,5 dl sammalt hvete grov
2,5 dl spelt hvete fin
3,5 dl vann
2ts surdeigsstarter

Bland dette sammen og la stå på kjøkkenbenken i 7 timer. Jeg laget den på formiddagen og laget ettermiddags lørdagsvafler;-))

Når 7 timer har gått tar du og blander opp
I:
4 litt piskede egg
10 gode ss seterrømme
1ss honning
2ts kardemomme
1ts havsalt
La det stå en halvtime før steking til svelling , orker du ikke det er det bare å steke . Det blir nydelige sprø vafler!!
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar